wij zijn

D’Andrea & Evers Design is een ontwerpbureau voor productontwikkeling, gespecialiseerd in productdesign.

Onze expertise is om koopbeïnvloeders als emotie en perceptie te vertalen middels vormgeving in producten. Hierdoor zijn we in staat om samen met onze opdrachtgevers succesvolle producten te creëren.

Dit, gecombineerd met technisch inzicht en een drive om innovaties te integreren, zorgt ervoor dat we in staat zijn kwalitatief hoogstaande ontwerpen te realiseren.

U kunt bij ons terecht voor zeer uiteenlopende projecten. D’Andrea & Evers Design kan putten uit een ruime ervaring van divers ontwikkelde producten. Of het nu gaat om kleine series, grote series, elektronicatoepassingen, kunststof, metaal, hout, textiel en glas, we hebben er ervaring mee.

Door samenvoeging van eigentijdse, esthetische en ergonomische normen, in combinatie met kennis van de juiste productietechnologie, stellen we u in staat uw concurrentiepositie te versterken. De kracht van D’Andrea & Evers Design is dat onze medewerkers weten hoe je een product zowel functioneel, constructief, alsmede emotioneel en conceptueel moet ontwikkelen.

Wij zijn gevestigd in Dock 36 aan de A1, een werkplaats van creatieve bedrijven, die innovatie en design hoog in hun vaandel hebben staan.

D’Andrea & Evers Design is partner in het Industrial Design Centre Twente.

 

 

wij_ontwerpen2

     wij ontwerpen

Ontwerpers zijn radarscanners, internationaal proevend aan kunst, cultuur, technologie, sociologie, filosofie, marketing en muziek. Veel mensen zijn in staat om deze signalen op te vangen, ze zijn echter niet in staat om deze informatie creatief te vertalen en een conceptmatige invulling te geven. Onze ontwerpers zijn getraind om deze gegevens te absorberen en te vertalen in productconcepten. Hierbij zijn zij in staat om percepties, gebaseerd op emotionele productbeleving, te vertalen in goed vormgegeven producten. D’Andrea & Evers Design ontwerpt zeer uiteenlopende producten voor diverse markten.Wij ondersteunen u tijdens uw ontwerpproces van strategie tot de productie. U kunt bij ons terecht voor:
– Een heldere analyse met betrekking tot uw productpositionering in de markt
– haalbaarheidstudies
– corporate identity advies
– ontwerpstudies (trends, vormgeving, functionele oplossingen, constructie, gebruik, etc.)
– gebruikerstesten en user experience design
– kostprijs analyseOnze designers zijn vormgevers met verstand van techniek. Daarnaast wordt gedurende het gehele ontwikkeltraject nauw samengewerkt met onze creatieve engineers.

     wij engineeren

D’Andrea & Evers Design verzorgt het gehele engineeringstraject. Onze engineers zijn goed in staat om de ontwerpen te vertalen in goed werkende en goed produceerbare producten. Uiteenlopende vraagstukken van eenvoudige kunststof producten tot complexe samenstellingen van diverse materiaal combinaties, waaronder uitdagende trajecten als complexe beweegbare armen en producten voor een ‘harsch enviroment’, bestand tegen extreme temperatuur verschillen, vuil, chemicaliën en met een benodigde hoge nauwkeurigheid in combinatie met bewegende onderdelen, passeren onze revue.

Slimme integratie van functionaliteiten, vermindering van onderdelen en de juiste materiaalkeuze zorgen ervoor dat uw product qua kostprijs goed is.
Ook specifieke vragen over kunststof warpage, moldflows en sterkteberekeningen kunnen wij voor u beantwoorden en in beeld brengen.

Onze engineers zijn techneuten met gevoel voor vormgeving. Hierdoor zijn we in staat om complexe en hoogwaardige detaillering dusdanig uit te voeren dat dit past binnen de gestelde vormgevingseisen. Gedurende het gehele ontwikkeltraject wordt nauw samengewerkt met onze designers.

De jarenlange ervaring in combinatie met de grote diversiteit aan projecten hebben ervoor gezorgd dat wij een zeer ruime ervaring hebben op het gebied van diverse productietechnieken en materialen.

Productietechnieken waar wij ruime ervaring mee hebben

– Hogedruk kunststof spuitgieten
– 2K kunststof spuitgieten
– Lage druk kunststof spuitgieten (Cast forming, TSG)
– Vacuümvormen
– Polyester hand lay-up
– Rotatiegieten
– Kunststof extrusie
– Aluminium hogedruk spuitgieten
– Aluminium coquillegieten
– Aluminium zandgieten
– Aluminium extrusie
– Plaatwerk (laseren, stansen, ponsen, zetten, lassen)
– Draai en freeswerk (kunststof, hout en metaal)
– Verwerking van houten plaatmateriaal (keukens, meubels)

     ons team

Het D’Andrea & Evers team bestaat uit 16 medewerkers. Naast 4 projectleiders, die allen een vormgeversachtergrond hebben, werken er binnen ons team engineers, vormgevers en een office manager.

Luigi D'Andrea

Luigi D'Andrea

Oprichter, eigenaar

Projectleider, vormgever

Tom Evers

Tom Evers

Oprichter, eigenaar

Projectleider, vormgever, manager

Mary-Ann Hietbrink

Mary-Ann Hietbrink

Office manager

Te bereiken op ma, di, do en vr vanaf 14 uur

Tim van Leipsig

Tim van Leipsig

Projectleider

Vormgever, 3D productpresentatie

Huub Mulhof

Huub Mulhof

Projectleider

Vormgever

Elsa Dragt

Elsa Dragt

Engineer

...

Martijn van Heteren

Martijn van Heteren

Vormgever, engineer

...

Laura Schaub

Laura Schaub

Vormgever

...

Hendri Erkel

Hendri Erkel

Vormgever

...

Marijn Kroeze

Marijn Kroeze

Engineer

...

Lana Scholtz

Lana Scholtz

Engineer

...

Ahmet Bektes

Ahmet Bektes

Vormgever

...

 

Robbert Ferket

Robbert Ferket

Vormgever

...

Nienke Haselbekke

Nienke Haselbekke

Vormgever

...

Daan van den Berg

Daan van den Berg

Vormgever

...